Barcelona – Staden med puls

Barcelona är verkligen en världsstad och lockar turister från hela världen. Även vi svenskar uppskattar Kataloniens största stad som har något att erbjuda till i princip alla dess besökare.

För yngre människor som gillar att festa är Barcelona en helt fantastisk stad med mängder av restauranger, barer och några av Europas hetaste nattklubbar. Så om du vill festa loss är Barcelona en grym destination för en långhelg.

För de besökare som vill uppleva kultur finns det mängder av museum och Barcelonas arkitektur är helt unik och starkt influerad av den världsberömda arkitekten Antoni Gaudi.

De besökare som prioriterar shopping kommer inte heller bli besvikna på Barcelona. Utöver att det finns flera större gallerior med alla tänkbara märkesbutker finns det också mängder av mindre butiker med helt unika utbud.

Utöver storstadspuls med barer, restauranger och shopping har Barcelona än mer att erbjuda som få andra storstäder kan och det är en fantastisk strand. Stranden Barceloneta ligger i centrala Barcelona och är för många en självklar destination under varma sommardagar.

Se & göra i Barcelona

Det finns mängder av saker att se och göra i Barcelona och har du inte varit här tidigare kommer det vara svårt att hinna se alla de främsta turistattraktionerna. Nedan har vi dock valt ett par attraktioner du bör “bocka av” under ett första besök i Barcelona.

Sagrada Familia

Barcelona har mängder av berömda byggnader men den mest berömda är en byggarbetsplats. Bygget av kyrkan La Sagrada Familia påbörjades redan i slutet av 1800-talet men är forfarande inte klar. Idag är det en av Barcelonas populäraste sevärdheter och definitivt värt ett besök.

Picassomuseet

Barcelona har mängder av museum men om du bara hinner besöka ett så är det Picassomuseet. Utöver att det ligger i den mycket charmiga stadsdelen Born har detta museum en av de främsta utställningarna med Picasso. Picasso, likt många andra stora konstnärer, bodde under en period i Barcelona och även om du inte gillar hans konst är byggnaden helt fantastisk så det är svårt att ångra ett besök hit.

Hotell i Barcelona

Hotell i Barcelona finns det gott om så du behöver knappast oroa dig för att hitta någonstans att bo. Kvalitén på hotellen i Barcelona är i regel mycket bra och det finns också ett ganska bra utbud av billigare hotell. Ett område som har relativt få hotell är Barceloneta. Stranden är mycket populär under sommaren så vill du bo på ett hotell här under sommarsemestern rekommenderas att du genomför din bokning i god tid.

Alternativa boenden

Utöver hotell finns det också gott om billiga vandrarhem om du reser med en begränsad budget. På senare år finns det också goda möjligheter att hitta boende via Airbnb. Just Airbnb kan vara ett alternativ om du inte kunde hitta ett hotell nära stranden. Tyvärr blir det nog inte så mycket billigare men kan vara ett alternativ.

Utflykter från Barcelona

Barcelona har som sagt mängder av sevärdheter och du kan spendera flera veckor här och fortsätta upptäcka nya platser och aktivera dig på olika sätt. Men vill du komma bort en stund från pulsen i Barcelona finns det gott om trevliga utflyktsmål.

Sitges

Barcelonas strand är väldigt populär men om du vill uppleva en lite mindre och charmigare strand ska du inte tveka att besöka Sitges. Sitges är en mycket populär badort som ligger cirka 4 mil söder om Barcelona och som lockar mängder av soldyrkare. Denna lilla orten är väldigt charmig med mängder av kaféer och restauranger och du kan enkelt ta dig hit med tåg från Barcelona. Den korta restiden från Barcelona gör Sitges till en perfekt dagsutflykt.

Girona

Om du har lite mer tid kan ett besök till Girona vara ett alternativ. Girona ligger längst norrut i Katalonien nära gränsen mot Frankrike och är en charmig stad med cirka 100 000 invånare. Utöver själva stadens charm är det många som har Girona som “bas” för vandring i den närliggande naturen.

Till Girona tar du dig enklast från Barcelona med tåg. Resan tar inte mer än 90 minuter och tågen går med flera avgångar per dag.

Ovan tips på sevärdheter och utflykter var ett väldigt lite urval av allt du kan uppleva under ett besök till Barcelona. Oavsett intressen vågar vi garantera att det finns något som Barcelona kan erbjuda just dig.