Stockholm – Staden med vattnet

Stockholm brukar kallas för Skandinaviens Venedig. Venedig brukar klassas som en av världens vackraste städer och Stockholm med sitt vatten brukar klassas som en av världens vackraste huvudstäder. Det vackra kommer verkligen fram på sommaren, då snön är borta, solen skiner och folket blommar upp ifrån sitt ide. Det är en mycket härlig syn för de flesta. Så Stockholm är en vacker stad, men vad finns det för sevärdheter? Vad kan man besöka om man är intresserad av historia?

Vasamuseet

Ett av världens mest kända museer är Vasamuseet. Ett museum tillägnat Vasaskeppet som sjönk får några hundra år sedan men som ännu är bevarat. Detta skepp byggdes för de svenska sjösoldaterna men hann aldrig läggas ut till havs. Vid invigningen av båten då ”turister” fick vara med på åkturen så sjönk båten och de flesta ombord omkom. Vill man lära sig mer om detta skepp eller bakgrunden till det så kan man besöka detta häftiga museum som även beskriver mycket av Stockholms historia runtomkring århundradet i fråga.

Kyrkor och torg

Stockholm är, precis som många andra europeiska städer, väldigt gammal. Det finns en hel del kyrkor och torg att besöka med en hel del historia bakom. En av de mer kända händelserna i staden var Stockholms blodbad år 1520. Detta skedde på Stortorget i gamla stan, ett torg som man kan besöka och där man kan sätta sig på ett kafé eller en bar och tänka sig tillbaka. Gamla stan är för övrigt ett intressant område att besöka oavsett. Ett väldigt gammalt och bevarat område som lockar till sig tusentals turister varje månad.

Stockholm är inte bara vackert, det är även fyllt av platser med väldigt spännande historia bakom. Vikingatiden är en väldigt speciell och viktig tid i den europeiska historien och det finns massor att se och lära om just denna tidsepok. Stockholm är definitivt värt ett besök för den som är intresserad av europeisk historia eller historia i största allmänhet.